Oceňovanie 2015

Pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov 7. decembra 2015 usporiadala Rada mládeže Žilinského kraja a OZ V.I.A.C.- Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže tretí ročník oceňovania „Srdce v rukách 2015“.
V Žilinskom kraji bez nároku na odmenu pracuje mnoho dobrovoľníkov aj dobrovoľníčok v rôznych organizáciách a neformálnych skupinách, kde podporujú rozvoj hodnôt pre skvalitnenie života ľudí mladých aj tých v zrelom veku. Ich jedinou odmenou okrem spokojnosti okolia môže byť aj verejné ocenenie ich námahy a práce. Takýmto ocenením v Žilinskom kraji je ocenenie „ Srdce v rukách“.
V roku 2015 mohli obyvatelia Žilinského kraja nominovať na ocenenie „Srdce v rukách“ ľudí, projekty a organizácie v štyroch kategóriách:

  • Mladé srdce – ocenenie pre mladého dobrovoľníka, dobrovoľníčku,
  • Verné srdce – ocenenie za dlhodobý prínos pri práci s mládežou,
  • Projekt so srdcom – ocenenie za projekt, ktorý priniesol pozitívnu zmenu,
  • Srdce na správnom mieste – ocenenie organizácie, samosprávy alebo firmy, ktorá verejne podporuje mladých ľudí a ich aktivity.

Spomedzi 39 nominácií v 4 kategóriách vybrala 5-členná porota 11 finalistov a 1 víťaza za každú kategóriu.
Ocenení boli:

  • V kategórii Mladé srdce sa stal víťazom Marek Polák z Čadce z Hnutia Žíznim.
  • V kategórii Verné srdce sa stala víťazkou Eva Mališová z Turčianskych Teplíc, koordinátorka Mestského parlamentu mladých.
  • Víťazným Projektom so srdcom sa stal Benefičný koncert Deti deťom v Zákamennom.
  • Srdce na správnom mieste má víťazná nominácia pre Tlačiareň Kubík s.r.o. z Námestova.

Viac ako 100 účastníkov slávnostného večera potešili aj vystúpenia talentovanej mládeže z kraja – Detský folklórny súbor Stavbárik zo Žiliny, tanečná skupina Harlekýn z Nižnej na Orave, Workout Team Žilina a spevák Andrej Hucík z Trstenej. Na záver podujatia účastníci vzdali hold všetkým dobrovoľníkom pôsobiacim v Žilinskom kraji minútovým potleskom.
Podujatie finančne podporila Nadácia SPP, Ministerstvo školstva vedy, výskumu a športu SR. Partnerom bolo Gymnázium Sv. Františka z Assisi v Žiline.